Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 13-05-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Zirvede Olmak Mı, Yoksa Zirvede Kalmak Mı?

ABD’nde endeksler veri akışının son derece sakin olduğu haftayı pozitif seyirle tamamlarken, teknoloji yoğun hisseler içeren Nasdaq performansı, Dow Jones ve S&P 500’e görece sınırlı kaldı. Yeni haftaya başlarken, ekonomik veri takviminin daha etkili olması beklenebilir. Fed tarafından en fazla iki faiz indirimi gelebileceği tahmin ediliyor. Şirketlerin bilançoları ise büyük ölçüde fiyatlara yansımış durumda.

Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Şirket bilançolarında hane halkı tüketimi açısından önemli gösterge niteliğinde olanlar izlenecek, Alibaba ile beraber Walmart ve Home Depot finansalları izlenecek. Ekonomik veri takviminde ise Çarşamba günü gelecek olan enflasyon verisi belirleyici olacak. Geçen hafta son ayların en yükseğinde açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvuruları da önemli.

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P500 Endeksinde,  yeniden 5200 seviyesinin üzerinde kapanış gelmesiyle beraber hareketli ortalamalar ve teknik indikatörler al sinyali üretiyor. 5265 tarihi zirvesine oldukça yakın endekste, burası aşılmadıkça 5150 düzeyine doğru geri çekilme yaşanabilir.

Dow Jones Endeksinde, yükselen kanal direnci yukarı yönde zorlanıyor, 40 bin psikolojik direnç seviyesi geçerliliğini korurken, 38.900-39.100 bandı ilk planda destek olarak izlenebilir.

Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-S&P 500 endeksinde şirketlerin %92 kısmı bilançolarını açıkladı, hisse başına karlılık önceki dönemlere göre yukarıda.

-Amazon 1.2 milyar dolar ve Pfizer ile Astra Zeneca da toplamda 1 milyar doların üzerinde Fransa’da yatırım yapmayı planlıyor.

-Teknoloji şirketleri geri alımlara, temettü ödemelerinden daha fazla kaynak ayırıyor.

-Arm, 2025’te yapay zeka çiplerinin lansmanını gerçekleştirecek.

-Apple, OpenAI ile yaptığı görüşmeler sonunda iPhone’da chatGPT kullanmaya yakın


Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

Nasdaq teknik açıdan olumlu görünümünü korumakta. 18.465 tarihi direncine yaklaşılırken, kısa vadeli düşen trend yakından izlenmeli. 17.950 ve 17.500 kademeli olarak izlenecek destek seviyeleri.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

FOREX PİYASALARI ÖZETİ

ALTIN

ALTIN

GÜMÜŞ

GÜMÜŞ

EUR/USD

EUR/USD

WTI

WTI

ÜRÜN BAZLI HAFTALIK DEĞERLENDİRME

ALTIN

Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor, 2350 dolar ons seviyesi üzerinde kalınması halinde hareketin 2400 direncini hedeflemesi beklenebilir. Jeopolitik tansiyonun sürmesi ve uzakdoğu’dan gelen talep etkili olmakta.

GÜMÜŞ

Gümüş fiyatlarında yükselişin devamı adına 27.30 dolar ons seviyesi üzerinde kalınması önemli. Kısa vadeli zirve olan 29.80 aşılabildiği takdirde çok daha sert bir yükseliş yaşanması beklenebilir.

EUR/USD

Paritede kısa vadeli yükseliş hareketinin 1.08 direnci civarında zorlandığını görüyoruz, bu seviye aşıldığı takdirde 1.0850 ve 1.10 orta vadeli hedefler olarak izlenebilir, 1.0750 ara desteği altına sarkma halinde 1.0650 desteği geçerli olacaktır.

WTI

Petrolde düşüş sonrasında dip oluşumu çabası devam ederken, 75 dolar varil seviyesi üzerinde kalınması ile beraber 80 dolar varil direncine doğru kademeli yükseliş yaşanabilir.

Ücretsiz Deneme Hesabı