Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 20-05-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Yükseliş Aynı Hızla Devam Edebilir Mi?

ABD’nde endeksler enflasyon verisinin beklentilerin altında gelmesi ile beraber yeni rekor seviyeler test etti. Nasdaq’ta yükseliş %2’yi bulurken, S&P 500 Endeksi de %1.5 ve Dow Jones da %1 üzerinde artış sergiledi. Alt endeksler ile yaşanan uyumsuzluk ve işlem hacimleri yükselişin devamı noktasında soru işareti oluştursa da, önemli eşiklerin aşılması kayda değer. Giderek daha fazla sayıda yatırım bankasının yıl sonu için endeks hedefini 5500 ve üzerine taşıdığını görüyoruz. Jeopolitik tansiyonda yaşanabilecek değişiklikler yakından izlenecektir.

Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Haftanın takviminde belirgin olarak Çarşamba günü öne çıkıyor, hem Fed’in son toplantısına dair tutanaklar hem de teknoloji devi Nvidia’nın bilançosu takip edilecek. Perşembe günü PMI satın alma endeksleri ve Cuma da dayanıklı mal siparişleri verileri önem arz ediyor. Bilanço takviminde Nvidia dışında, Target, Palo Alto ve Lowe’s izlenebilir.

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P500 Endeksinde, 5325 seviyesi ile yeni rekor test edildikten sonra, kapanış da 5305 ile buraya yakın bir noktada gerçekleşti. Hareketli ortalamalar ve teknik indikatörler al sinyali üretmiş durumda. Önceki zirve 5265 üzerinde 5400 hedef konumunda.
Dow Jones Endeksinde, 40 bin psikolojik direnci üzerinde kapanış ile beraber, hareketli ortalamalar ve teknik indikatörler al sinyali üretmiş durumda. Yükselen kanal direncine yakın seyir devam edebilir.

Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-Çarşamba günü gelecek Nvidia bilançosuna dair beklentiler yukarı revize edilirken, 20 milyar dolar üzeri kar ve önceki çeyreğe göre %200’den fazla gelir artışı bekleniyor.

-Muhteşem yedili hisseleri içinde yakın zamanda açıkladığı bilanço ile pozitif ayrışan Alphabet için 170 seviyesi üzerinde kalınabilmesi önemli.

-Geçen hafta yatırım bankaları Intel ve Robinhood hisselerinde pozitif revizyonlara giderken, Mastercard için de al tavsiyesinde bulundular.

-Yapay zeka tema olarak ön planda kalırken, Google ile beraber Microsoft en çok fayda sağlayacak şirketler olarak belirtilebilir.


Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

Nasdaq 100 Endeksinde de tarihi rekor test edilmesinin ardından, yükselen kanal direncine doğru yönelim devam ediyor. 19 bin seviyesi direnç konumunda. Hareketli ortalamalar ve teknik indikatörler al konumunda.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

FOREX PİYASALARI ÖZETİ

ALTIN

ALTIN

GÜMÜŞ

GÜMÜŞ

EUR/USD

EUR/USD

WTI

WTI

ÜRÜN BAZLI HAFTALIK DEĞERLENDİRME

ALTIN

Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor, 2431 dolar ons seviyesi üzerinde yeni rekor test edilmesi halinde yükselişin sonrasında 2500 seviyesini hedeflemesi beklenebilir. 2360-2380 bandı destek konumunda.

GÜMÜŞ

Gümüş fiyatlarında yaşanan sert yükselişin ardından 30 dolar ons seviyesi yeni destek olarak ön plana çıkıyor. 32.50 dolar ons direnci aşıldığı takdirde yükselişin 35 seviyesine doğru devamı mümkün.

EUR/USD

1.08 seviyesi üzerine yerleşen paritede 1.0850 ara direncinin de aşılması ile yaşanan haftalık kapanışın ardından 1.10 kısa vadeli hedef konumunda. ABD enflasyon verisi sonrasında dolar endeksinde düşüş sürüyor.

WTI

ABD tipi ham petrol 80 dolar varil seviyesini aşağı yönde kırarak haftayı tamamlarken, yeni haftada jeopolitik tansiyon ve ABD petrol stokları belirleyici olacaktır. 80 dolar altında 78 dolar desteği önemli, 80 üzerinde ise 82-83 bandı direnç olarak geçerli.

Ücretsiz Deneme Hesabı