Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 27-05-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Mayıs Ayı Nasıl Bitecek? Sat ve Git Kehaneti Gerçekleşecek Mi?

ABD’nde endeksler arasında belirgin ayrışmalar yaşandı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi %1 üzerinde yükseliş kaydederken, S&P 500 endeksi haftayı yataya yakın bir seyirle tamamladı. Dow Jones ise %2 üzerinde düşüş yaşadı. Endeksler Nvidia’nın beklentileri aşan bilançosu sonrasında, rekor seviyelere oldukça yakın seyrederken, bu hafta ekonomik veri takviminin biraz daha hareketlendiğini göreceğiz.

Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Haftanın takviminde ilk çeyrek ekonomik büyüme verisine gelecek revizyon ve Fed’in favori enflasyon göstergesi olan çekirdek PCE ön planda. Bilanço takviminde ise Dell, Costco, HP, Salesforce ve Best Buy takip edilecektir. Piyasalar pazartesi günü Memorial day dolayısıyla kapalı olacak.

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P500 Endeksinde, 5341 zirve seviyesinin altında dar bir bant dahilinde ılımlı seyir devam ediyor. Tüm hareketli ortalamaların üzerinde kalan endekste teknik indikatörler da al konumunda. 5230 desteği üzerinde yön yukarı, yeni rekor test edilebilir.
Dow Jones Endeksinde, 40 bin psikolojik direnci üzerinde kapanış ile beraber, hareketli ortalamalar ve teknik indikatörler al sinyali üretmiş durumda. Yükselen kanal direncine yakın seyir devam edebilir.

Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-Anglo ve BHP arasındaki görüşmeler Blackrock’ın da desteğiyle devam ediyor.

-Elon Musk yapay zekayı kullanarak süper bilgisayar yapmak istediğini açıkladı.

-Yapay zeka hisselerinin ralli yapmasıyla Dell hissesi tarihi zirve test etti.

-Muhteşem yedilinin önde gelen hissesi Nvidia 1065 ile rekora yakın kapanış yaptı.

-Ally Financial %3 civarı temettü verimliliği ve güvenilir iş modeli ile ön plana çıkıyor.


Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

Nasdaq 100 Endeksinde 18.907 tarihi zirvenin altında ancak zirveye yakın seyir var, 18.700 destek seviyesi üzerinde kalınması ile yeni rekor gelebilir, psikolojik olarak da önemli olan 19.000 seviyesi izlenecektir.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

FOREX PİYASALARI ÖZETİ

ALTIN

ALTIN

GÜMÜŞ

GÜMÜŞ

EUR/USD

EUR/USD

WTI

WTI

ÜRÜN BAZLI HAFTALIK DEĞERLENDİRME

ALTIN

Altın fiyatlarında yeni bir rekor gelmesinin ardından sert düşüşler yaşanırken, düşüşün daha da derinleşmemesi adına 2320 dolar ons seviyesi ara destek olarak oldukça önemli, buradan yaşanabilecek bir toparlanma için 2395 ilk planda direnç olarak izlenecektir.

GÜMÜŞ

Gümüş fiyatlarında 32.50 dolar ons direncinin aşılmaması ile psikolojik olarak da önemli 30 dolar ons desteğine kadar sert bir geri çekilme gördük, bu seviye üzerinde kalınması olası tepkiler için çok önemli. 30.90 ve 31.50 dirençler.

EUR/USD

Paritede kısa vadeli yaşanan sıkışma devam ediyor, 1.07-1.09 bandının içinde kalınması bu hafta da mümkün gözüküyor. Kısa ve daha uzun vadeli ortalamaların birbirine yaklaştığı 1.0750 üzerinde kalınabilmesi orta vadeli görünüm adına önemli.

WTI

ABD tipi ham petrol 80 dolar varil seviyesi altında zayıf görünümüne devam ederken, 75 ve 76.50 dolar varil seviyeleri olası destekler olarak belirtilebilir. Jeopolitik tansiyonun düşük seyretmesi, OPEC tarafından devam eden kısıntılara baskın çıkmış durumda.


Ücretsiz Deneme Hesabı