Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 03-06-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Mayıs Ayı Nasıl Bitecek? Sat ve Git Kehaneti Gerçekleşecek Mi?

ABD endeksleri genel olarak bant dahilinde ve hafif satıcılı bir seyir yaşadıkları haftayı, son işlem gününde gelen tepki alımları ile tamamladı. Fed açısından öncü enflasyon göstergesi olan çekirdek PCE verisi küçük bir marj ile %0.2 geldi ve deyim yerindeyse haftayı kurtardı. Ancak haziran ayına girerken, yüksek kalan faizlerin ve getiri eğrisindeki görünümün yeni rekorları zorlaştırdığını söylemek mümkün. Yatırımcı ilgisinin artması önemli olsa da, endeksi buraya taşıyan muhteşem yedilide yorulma emareleri var.

Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Ayın ilk haftası her zaman olduğu gibi istihdam verileri izlenecek. Cuma günü gelecek tarım dışı istihdam verisinde işgücü piyasasında soğumanın ilk belirtileri aranacak. Hafta içinde daha önce ADP özel sektör istihdam, JOLTS ve Challenger job cuts verileri izlenecek. ISM endeksleri de ekonomideki seyri ölçmesi adına önemli olacaktır.

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P500 Endeksinde, 5341 tarihi zirve seviyesinin %1 civarı altında kapatırken, 5200 ve 5230 destek konumunda. Teknik endikatörler net bir yön tayin edemezken, hareketli ortalamalar üstünde kalınması olumlu, 5300 ve 5341 dirençler.

Dow Jones Endeksinde, 40 bin seviyesi üzerinde rekor test edilmesinin sonrasında gelen sert satışlar hazmedildi. 38 bin ve 38.200 destek bölgesi üzerinde kalınması ile 39.200 ve 40.077 tarihi zirvesi direnç konumunda.

Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-AI hareketinin kısmen parçası olan Dell, Salesforce ve Mongodb gibi şirketlerin açıkladıkları finansallar ve verdikleri öncü rehberlik yatırımcıları tatmin etmedi.

-Muhteşem yediliyi oluşturan şirketlerin kritik direnç seviyelerinden belirgin kar satışları ile karşılaştığını görüyoruz, Nvidia 1158 zirvesinden keskin dönüş yaptı.

-Delta Airlines yüksek borçluluğu ile 7.5 f/k düzeiyne kadar gerilemiş durumda, şirketin önümüzdeki dönemde gelirlerini borcu azaltmada kullanacağına dair açıklamaları tepki alımlarını beraberinde getirebilir.

-Suudi Aramco’nun 12 milyar dolar tutarındaki ikincil halka arzı çok kısa süre içinde gelen talep ile karşılandı.


Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

Nasdaq 100 Endeksinde, 18.907 tarihi zirvenin altında kalınması ile kısa vadeli hareketli ortalamaların altında zayıflayan bir seyir var. 18.200 destek olarak önemli, teknik endikatörler net bir sinyal üretmiş değil.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

FOREX PİYASALARI ÖZETİ

ALTIN

ALTIN

GÜMÜŞ

GÜMÜŞ

EUR/USD

EUR/USD

WTI

WTI

ÜRÜN BAZLI HAFTALIK DEĞERLENDİRME

ALTIN

Altın fiyatlarında 2320-2360 dolar ons bandı dahilinde sıkışma devam ederken, yukarı yönde kırılım yeni bir rekor denemesini beraberinde getirebilir. Çin ve Hindistan’ın altın alımları geri çekilmeleri sınırlamakta.

GÜMÜŞ

Gümüş fiyatlarında 30 dolar ons seviyesi psikolojik destek olarak önemli, yukarıda da iki kere denenip geçilemeyen 32.50 dolar ons direnci belirgin, konsolidasyon bu hafta da devam edebilir.

EURUSD

Paritede kısa vadeli yaşanan sıkışmanın üst tarafını zorlarken, 1.09 üzerinde kalınması şu aşamada temel olarak destek bulmamakla beraber teknik görünüm görece kuvvetlenme eğiliminde. 1.10 sonraki direnç konumunda.

WTI

ABD tipi ham petrol 76-77 bandı üzerinde dip oluşumu çabasında, 80 dolar varil direncine geri dönüş çabası görülebilir, jeopolitik tansiyon düşüşlerin uzun soluklu olmasını engelliyor.


Ücretsiz Deneme Hesabı