Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 10-06-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Enflasyon Verisi Fed’i İkna Edecek Mi?

ABD endeksleri haftayı yükselişle rekor seviyelere yakın bir noktada tamamlarken, Nasdaq %2.3, Dow Jones Industrials %0.3 ve S&P 500 de %1.3 yükseldi. ABD’de tarım dışı istihdam verisi ve verinin önemli alt kırılımı olan ortalama saatlik kazançlar beklentilerin üzerinde gelirken, Fed açısından faizleri indirmeye başlamak adına enflasyon verilerinin daha ikna edici olması gerekiyor.

Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Çarşamba günü hem Fed faiz kararını hem de mayıs ayı enflasyon verisini göreceğiz. Başkan Powell’ın açıklamaları ve enflasyonda da hafif de olsa gerilemeye yaşanıp yaşanmayacağı yakından takip edilecek.

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P500 Endeksinde, 5375 ile yeni bir tarihi zirve test ederken, haftanın kapanışı da 5346 ile önceki zirvenin üzerinde gerçekleşti. 5300 seviyesi üzerinde kapanışlar ile psikolojik direnç olan 5500 düzeyine doğru yükselişin devam etmesi beklenebilir.

Dow Jones Endeksinde, hafta oldukça dar bir bant dahilinde geçti ve endeksteki yükseliş, diğer majör endekslere görece sınırlı kaldı. Hareketli ortalamalar ve teknik indikatörler zayıflığın devam edebileceğine işaret ederken, 50 günlük ortalamaların geçtiği 38.600 düzeyi altına sarkılması halinde düşüş ivme kazanabilir.

Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-Hafta genelinde bilanço tarafında teknoloji şirketleri ağırlıklı olacak. Oracle, Broad, Adobe, Play ve Aurora’nın finansalları izlenecek.

-Üç trilyon dolar baremini aşarak en değerli şirket konumuna gelen Nvidia’da 10-1 bölünme var, hisse Cuma kapanışının onda biri düzeyinde işlem görecek

-Apple tarafından düzenlenen WWDC konferansında özellikle AI konusunda verilecek mesajlar izlenecek.

-Tesla’da Elon Musk’a yapılacak 56 milyar dolar tutarındaki ödeme Perşembe günü oylanacak.


Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

Nasdaq 100 Endeksinde, 19.113 ile yeni tarihi zirve test edilmesinin ardından haftanın kapanışı da 18.997 ile önceki zirvenin üzerinde gerçekleşti. 18.500 seviyesi üzerinde kalınması ile teknik olarak görünüm olumlu kalmaya devam edecektir, yeni zirve denemeleri görülebilir.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

FOREX PİYASALARI ÖZETİ

ALTIN

ALTIN

GÜMÜŞ

GÜMÜŞ

EUR/USD

EUR/USD

WTI

WTI

ÜRÜN BAZLI HAFTALIK DEĞERLENDİRME

ALTIN

Altın fiyatlarında merkez bankalarının yaptıkları alımlar önümüzdeki dönemde azalabilir mi endişesi sert kar satışlarını beraberinde getirirken, Fed tarafından daha geç faiz indirimi ihtimali de etkili olmakta. 2280 ara destek olarak önemli, 2320 ve 2360 dirençler.

GÜMÜŞ

Gümüş fiyatlarında 30 dolar ons seviyesi altında sarkılması ile satış baskısı hızlanırken, bu seviye geçilmedikçe genel görünüm negatif kalacaktır. 28.80 dolar ons seviyesi de ara destek olarak izlenebilir.

EURUSD

ECB faiz indirimi ve devamında kuvvetli ABD tarım dışı istihdam verisi ile paritede sert düşüş yaşanırken, genel olarak 1.09 direncini aşamayan paritede düşüşün kademeli olarak 1.07 düzeyini hedeflemesi muhtemel.

WTI

ABD tipi ham petrol hafta içinde gerilediği 72.5 dolar varil düzeyinden belirgin bir toparlanma gerçekleştirdi. 75 üzerinde kalıcı olunması halinde yeniden 76-77 dolar varil bandının hedeflenmesi beklenebilir.

Ücretsiz Deneme Hesabı