Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 01-07-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

İkinci Yarıya Hazır Mıyız?

Hafta içi yaşan tepki yükselişine ve bazı endekslerin yeni zirveler test etmesine karşın Cuma günü kapanış zayıf oldu. Ağırlıklı olarak Biden-Trump münazarasının ardından politik belirsizliğin artması önemli. Demokratlar yeni bir aday çıkarabilir mi, aksi takdirde Trump ipi göğüsler mi soruları belirleyici. Muhteşem yedili içinde ayrı bir yere sahip olan ve yakın zamanda çoğu kez endeksin yönünü belirleyen Nvidia için 118 desteği oldukça kritik. Temmuz ayının ilk haftasında ekonomik veri takvimi de oldukça kritik detaylar içeriyor.

Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Cuma günü tarım dışı istihdam verisi izlenecek, ayrıca Fed’in son toplantısının tutanakları da yakından takip edilecek. Fed Başkanı Powell ve ECB Başkanı Lagarde Portekiz’de bir panelde bir araya gelecek, buradan gelecek mesajlar önemli. Şirket bilançoları açısından oldukça cılız bir hafta, Sodexo, Sainsbury ve Constellation takip edilecek.

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P500 Endeksinde,  5523 ile yeni zirve test ettikten sonra, haftanın ve ikinci çeyreğin kapanışını zayıf yaptı. 5400 üzerinde orta vadeli görünüm olumlu kalmaya devam edecek, ancak 5470 altında kalınması halinde kısa vadeli görünüm zayıf.

Dow Jones Endeksinde,  görece toparlanma çabası var. 38.200 üzerinde kalınması ile görünüm olumlu, ancak 39.500 aşılmadıkça iyimserlik sınırlı kalabilir. 40.077 tarihi zirve bu durumda hedef konumunda olacaktır.

Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-SpaceX şirketinin değerlemesi 210 milyar dolar tutarına ulaştı.

-Apple, Vision Pro ürünü için yapay zekayı dahil etme üzerinde çalışıyor.

-Boeing ile ABD iddia makamı arasında suçluluğu kabul ederek anlaşma yönünde görüşmeler var.

-ABD konut piyasasında yaşanan soğuma ile beraber mortgage faizleri düşüşte.

-Haziran ayında satışlarda yaşanan düşüş ile H&M beklentilerin altında performans sergiledi.

-Blackberry ise kuvvetli talep ve siber güvenlik hizmetleri ile beklentilerin üzerinde.


Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

Nasdaq 100 Endeksinde, 20.017 ile yeni zirve test edildi, ancak kapanış 19.673 ile zayıf oldu. Yeniden 20 bin seviyesi üzerinde atmadıkça, kademeli olarak 19.200 ana desteğine doğru geri çekilme yaşanması muhtemel.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

FOREX PİYASALARI ÖZETİ

ALTIN

ALTIN

GÜMÜŞ

GÜMÜŞ

EUR/USD

EUR/USD

WTI

WTI

ÜRÜN BAZLI HAFTALIK DEĞERLENDİRME

ALTIN

Altın fiyatlarında sıkışma devam ediyor. 2300 seviyesi altına gelinmeden başlayan tepki hareketi için 2340 ara direnç olarak izlenebilir. Dolar endeksindeki kuvvetlenmenin sınırlı kalması önemli.

GÜMÜŞ

Gümüş fiyatları diğer değerli metallere görece zayıf bir seyir izlerken, genel olarak 28.50 dolar ons desteği üzerinde kalınması ile bir kez daha 30 dolar ons direnci hedef konumunda. 31.20 ve 32.50 sonraki dirençler.

EURUSD

Hafta içerisinde Fransa seçim sonuçlarının etkileri ve ECB faiz indirimi kararının toplantı notları takip edilecek. 1.07 altında kapanışlar gelmesi halinde düşüş ivme kazanabilir, olası tepkilerde 1.08 direnç konumunda.

WTI

ABD tipi ham petrol fiyatlarında t-o-b-o benzeri bir görünüm var, dolayısıyla 80 dolar varil seviyesi üzerinde teknik olarak görünüm kuvvetli, ancak 83 dolar varil direnci aşılırsa çok daha sert bir yükseliş gelebilir.

Ücretsiz Deneme Hesabı