Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 08-07-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Bilanço Sezonu İle Yeni Rekorlar?

Son haftalarda görmeye alışık olduğumuz gibi, tatil dolayısıyla 3.5 gün işlem gerçekleşen piyasada, Nasdaq geçtiğimiz hafta da %3 ile en iyi performansı sergileyen majör endeks oldu. S&P %2 ile hemen gerisinde yer alırken, Dow Jones da %0.5 ile belirgin biçimde geride kalmaya devam etti. Haftanın sonuna doğru büyük bankalar ile hız kazanacak 2Ç bilanço sezonu genelde endeksler için olumlu bir döneme işaret eder. Hisse başına kar rakamlarında artış beklentisi ile başta Nasdaq olmak üzere endekslerde yeni rekor seviyeler test edilebilir.

Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Cuma günü JP Morgan, Citigroup ve Wells Fargo gibi büyük bankaların eşliğinde ikinci çeyrek bilanço sezonu ivme kazanacak, Fed beklentileri açısından Perşembe günü TÜFE ve Cuma günü de ÜFE rakamı izlenecek. Salı ve Çarşamba günü Fed Başkanı Powell tarafından gelecek sunumlar da haber akışı açısından önemli. Trump ile münazarası sonrası Başkan Biden ilk röportajını verecek.

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P500 Endeksinde,  5570 ile yeni zirve test ettikten sonra, bu seviyeye yakın bir kapanış yaptı. Kısa vadeli ortalamaların geçtiği 5500 seviyesi üzerinde görünüm olumlu, teknik indikatörler al konumunda.

Dow Jones Endeksinde,  39.400 ile görülen haftalık zirveye yakın bir kapanış gördük, diğer endekslere görece teknik olarak görünüm daha zayıf olmakla beraber 39.000 seviyesi üzerinde kalınması ile kısa vadeli görünüm olumlu.

Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-Bu hafta Perşembe günü bilanço açıklayacak olan PepsiCo, bir yılın en düşük seviyesine yaklaşmakla beraber bünyesinde bulundurduğu Pepsi, Lipton, Gatorade ve Mountain Dew gibi içecek markalarının yanında, Doritos, Cheetos ve Lay’s gibi gıda tarafında da kuvvetli isimlere sahip, hisse mevcut durumda %3.3 temettü verimliliğine sahip

-Büyük yatırım bankalarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla daha yüksek kar açıklaması beklenirken, bölgesel bankaların tahvil pozisyonları nedeniyle karlarında düşüş bekleniyor.

-Sony, Broadcom ve Lam Research gibi şirketlerin önümüzdeki dönem bölünme haberleri ile daha iyi performans sergilemesi beklenebilir.

-ABD istihdam verileri sonrası başta Nike olmak üzere perakende sektörü zayıf performans sergilerken, eylül ayı faiz indirim ihtimali %75 ile fiyatlanıyor


Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

Nasdaq 100 Endeksinde, 20.407 ile yeni zirve test edildi, kapanış 20.390 ile yakın. 20 bin seviyesi üzerinde kalındıkça, yeni rekorlar gelmesi muhtemel. Kanalın üst bandına doğru yükseliş çabası beklenebilir.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

FOREX PİYASALARI ÖZETİ

ALTIN

ALTIN

GÜMÜŞ

GÜMÜŞ

EUR/USD

EUR/USD

WTI

WTI

ÜRÜN BAZLI HAFTALIK DEĞERLENDİRME

ALTIN

Altın fiyatlarında sıkışma yukarı yönde tamamlandı, yükseliş yeni haftada rekor seviyelere doğru devam edebilir. 2360 üzerinde kalınması ile görünüm olumlu kalacaktır. Dolar endeksi düşüşü destekleyici.

GÜMÜŞ

Gümüş fiyatları 30 dolar ons direnci üzerine yerleşirken, kısa vadeli ilk direnci olan 31.20 seviyesini zorluyor, burası üzerinde son yılların zirvesi olan 32.59 hedef konumunda izlenecektir.

EURUSD

Fransa’dan gelen seçim sonuçları etkili olurken, zayıf ABD istihdam verisi ile beraber paritede kısa vadeli olarak 1.0750 üzerinde 1.09 ve 1.10 direnç seviyeleri olarak takip edilecektir.

WTI

ABD tipi ham petrol fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Kasırga sezonu, jeopolitik risklerin yarattığı arz endişeleri ve doların değer kaybı fiyatları yukarı itiyor. Kısa vadeli olarak 85 dolar varil hedef konumunda.

Ücretsiz Deneme Hesabı