Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 16-07-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Seçim Yarışı Ekonominin Önüne Geçti Mi?

Piyasaların odak noktasında olan bilanço sezonu ve Fed Başkanı’ndan gelen açıklamalar bir yana, Başkan Adayı Trump’ın Pennsylvania’daki konuşması esnasında silahlı saldırıya uğraması tüm haber akışının önüne geçmiş durumda. Dolayısıyla hafta içinde Milwaukee’de dört gün sürecek Cumhuriyetçi Parti Kongresi’nde konuşacak olan Trump’ın vereceği mesajlar yakından izlenecek. Tarihi zirvelerini yenileyen ya da zirveye oldukça yaklaşan ABD endekslerinde muhteşem yedili hisseleri bir tarafta olmak üzere diğer şirketlerde jeopolitik tansiyonun daha belirgin biçimde artması beklenebilir. Teknoloji yoğun endekslerde yeni zirveler görülebilir, ancak genel olarak risk iştahı baskı altında kalabilir.

Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Fed Başkanı’nın katılacağı paneldeki konuşmaları, Beige Book raporu ve perakende satış verileri ekonomik takvimde ön planda olacak. Bilanço sezonu kapsamında hafta Goldman Sachs ve Blackrock ile başlayacak. Haftanın devamında ise, Bank of America, Morgan Stanley, ASML ve Netflix bilançoları takip edilecek.

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P500 Endeksinde,  5655 ile yeni zirve test ettikten sonra, bir kez daha tarihi zirveye yakın bir kapanış yaptı. Kısa vadeli ortalamalar 5555-5595 bandında, bu seviye üzerinde görünüm olumlu, teknik indikatörler al konumunda kalmayı sürdürüyor.
Dow Jones Endeksinde,  40.257 tarihi zirvesine ulaşmamakla beraber hafta genelinde yükseliş ile 40 bin seviyesi üzerinde kapanış gördük. Hareketli ortalamaların üzerindeki endekste 39.600 üzerinde teknik görünüm olumlu.

Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-Micron Technology ile beraber LamResearch yarı iletken sektöründe yüksek bant genişliği hafıza kartı alanında açıklayacakları bilançolar ile ön plana geçebilir.

-Wells Fargo’nun açıkladığı bilanço kısmen beğenilirken, ödediği temettüyü artırma planı hisseyi ön plana çıkartabilir.

-Teladoc ve DexCom şirketleri, sağlık sektörü içinde yakın zamanda zayıf performans sergilemekle beraber, kısa vedeli dip oluşumu sonrası tepki yükselişi sergileyebilir.

-JP Morgan Visa işbirliği ile beraber ve Bank of NY Mellon da stratejik ortaklıklar ile kuvvetli bilançolar açıkladı, paylaşılan hedefler ile beraber kuvvetli performans devam edebilir.


Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

Nasdaq 100 Endeksinde, 20.690 ile yeni zirve test edildi, kapanış belirgin biçimde bu seviyenin altında. 20 bin seviyesi üzerinde kalındıkça, yeni rekorlar gelmesi muhtemel. Kanalın üst bandının test edilmesi sonrası geri çekilme görece negatif.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

FOREX PİYASALARI ÖZETİ

ALTIN

ALTIN

GÜMÜŞ

GÜMÜŞ

EUR/USD

EUR/USD

WTI

WTI

ÜRÜN BAZLI HAFTALIK DEĞERLENDİRME

ALTIN

Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor, 2360 sonrasında 2400 yeni ara destek konumunda, yükselişin tarihi zirveyi hedeflemesi muhtemel, dolar endeksindeki düşüş de genel olarak değerli metalleri desteklemekte.

GÜMÜŞ

Gümüş fiyatlarında 30 dolar ons üzerine yerleşilmesi olumlu, ancak hareketin ivme kazanması adına 31.20-31.50 ara direnç bandının üzerinde iki kapanış gelmesi gerekiyor, 32.59 düzeyindeki kısa vadeli zirve, ana direnç ve kısa vadeli hedef konumunda.

EURUSD

Paritede kısa vadeli euro lehine seyir devam ederken, 1.09 üzerinde kapanışlar ile beraber, 1.10 ve 1.12 kademeli olarak oyun planına giriyor. ECB faiz kararı izlenecek. Diğer yandan orta ve uzun vadeli olarak dolar lehine görünümde değişiklik yok.

WTI

ABD tipi ham petrol fiyatlarında son haftalarda yaşanan yükseliş sonrasında konsolidasyon yaşanmakta. 82.50 dolar varil seviyesi kısa vadeli direnç konumunda, bu seviye altında kalındıkça 80 dolar varil desteği ön planda olacaktır.

Ücretsiz Deneme Hesabı