Ncm Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar Pazi'nın Katkılarıyla 22-07-2024

NCM Yurtdışı Piyasa Bülteni - Sn. Serdar PAZI'nın Katkılarıyla

Dünyayı Ardında Bırak Senaryosu Gerçek Mi Oluyor?

Siber güvenlik teknolojisi şirketi Crowdstrike’ın güncellemesi sonrası dünya genelinde bulut tabanlı çalışan şirketlerde yaşanan güvenlik sorunları dünyanın sonu mu geliyor sorusunu sordurdu, şüphesiz veri paylaşımı noktasında önemli yansımaları olacaktır. Ancak tarihi zirvelerde bu habere maruz kalan piyasalarda Nasdaq %3.5 ve S&P 500 de %2 düştü. Diğer endekslerden ayrışan Dow Jones ise haftayı %0.7 yukarıda tamamladı. Konut sektörü ve mali sektör son günlerde pozitif seyirle teknoloji şirketlerine görece avantaj sağladı. Yani son yılların favori sektöründe kar realizasyonu başladı ve rotasyon geliyor mu sorusu çok önemli hale geldi. Russel 2000’de başlayan yükseliş de bu aşamada dikkat çekici. Politik arenada da Trump’ın anketlerde önde yer alması ve Başkan Biden’ın covid 19 pozitif çıkması sonrası çekilmeyi düşünebileceği konuşulmakta.

Haftanın ekonomik takviminde nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Fed tarafından en yakından izlenen enflasyon göstergesi olan çekirdek PCE verisi önemli. Cuma günü gelecek olan bu verinin bir öncesinde Perşembe günü de 2Ç24 büyüme verisinin ilk okuması gelecek. Şirket bilançoları tarafında ise büyük teknoloji finansalları sahne alıyor. Alphabet ve Google bu kapsamda izlenecek. Ayrıca Ford, IBM ve General Motors takip edilecek.

S&P 500 Endeksi

S&P 500 Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

Dow Jones Industrials Endeksi

S&P 500 ve DJI Teknik Görünüm

S&P500 Endeksi, 5669 ile yeni zirve test ettikten sonra, haftanın kapanışına doğru satıcılı bir seyir izleyerek 5500 ara desteğine yakın bir kapanış yaptı. Kısa vadeli ortalamaların altına gelen endekste teknik İndikatörler de sat sinyali üretmiş durumda, 5540 ara direnci aşılmadıkça görünüm zayıf.

Dow Jones Endeksi, 41.376 ile tarihi zirve yeniledi, haftanın kapanışına doğru gelen kar satışları ile 40.287 düzeyinde kapanış gördük. Haftalık ortalama altında kalınması görece olumsuz, dolayısıyla ilk planda 40.500-40.650 bandı aşılmalı. Teknik İndikatörler ise al konumunda.

Önemli Şirket Haberleri ve Beklentiler

-Son beş yıl içinde ödediği temettüyü hep %10 üzerinde artıran Lowe’s ve Visa temettü yatırımı arayışında olan yatırımcılar için ön planda tutulabilir.

-ABD’nin çip teknolojisi transferinde kuralları sıkılaştırması başta AMD olmak üzere söz konusu Çin ile ilintili şirketlerde sert satışlara neden oldu.

-Novartis kalp yetmezliği tedavisinde kullanılan ilacın performansı ile beraber bu yıl içinde ikinci kez kar beklentisini yukarı revize etti.

-Microsoft, Crowdstrike kaynaklı olarak 8.5 milyon cihazın etkilendiğini açıkladı

-Berkshire Hathaway, 1.48 milyar dolar tutarında Bofa hissesi sattığını açıkladı.


Nasdaq 100 Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Almanya DAX Endeksi

Nasdaq 100 Endeksi Teknik Görünüm

Nasdaq 100 Endeksinde, 20 bin seviyesi altında satış baskısının arttığını görüyoruz. 50 günlük basit ortalama 19.321 ilk planda destek olarak izlenecektir. Bu aşamada teknik endikatörler ve hareketli ortalamalar sat konumunda.

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kazananlar

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Geçen Hafta En Çok Değer Kaybedenler

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Bu Hafta Açıklanacak Bilançolar

Haftalık Temettü Takvimi

Haftalık Temettü Takvimi

FOREX PİYASALARI ÖZETİ

ALTIN

ALTIN

GÜMÜŞ

GÜMÜŞ

EUR/USD

EUR/USD

WTI

WTI

ÜRÜN BAZLI HAFTALIK DEĞERLENDİRME

ALTIN

Altın fiyatlarında 2483 dolar ons ile yeni zirve test edildikten sonra sert bir kar satışı geldi. 2400 ara desteğinde kapanış gelirken, yeni haftada aylık ortalama 2375 sonraki destek konumunda, anlamlı bir tepki için 2438 direnci aşılmalı.

GÜMÜŞ

Gümüş fiyatlarında 30 dolar ons seviyesi altında hızlanan satışların 29 seviyesi altına kadar sürmesi görece olumsuz. 29.70-30.20 bandı aşılmadıkça görünüm zayıf. Teknik endikatörler sat konumunda.

EURUSD

Paritede 1.0895-1.0915 bandı ilk planda direnç konumunda. Hareketli ortalamalar ve teknik endikatörler al konumunda kalmayı sürdürürken, bu bandın aşılması halinde 1.10 direnç konumunda.

WTI

ABD tipi ham petrol fiyatlarında Cuma günü piyasa genelinde olduğu gibi oldukça satıcılı geçti. 80 dolar varil seviyesi altında kalındıkça görünüm zayıf, 78.50 dolar varil civarı dip oluşumu çabası gözlemlenebilir.

Ücretsiz Deneme Hesabı